foto: Waark
foto: Waark

Voorstelling

De zeer succesvolle productie tWotterop (23 voorstellingen)  werd voor de laatste keer op 3 juli 2010 gespeeld. De locaties waren: op het Reitdiep bij Elektra (Oldehove), het Schildmeer en het Reitdiep in de stad Groningen.

tWotterop! was niet zomaar een voorstelling, het is een waar avontuur! Het publiek vaart op een constructie van dekschuiten en pontons met de voorstelling op een jachtje mee. In haar 37jarig bestaan heeft theatergroep WAARK nooit eerder zo'n gedurfd locatietheaterproject gemaakt. Durft u met WAARK mee te gaan?

In tWotterop! proberen twee bevriende stellen een leuke vakantie te hebben op een veel te klein bootje. Als het bootje vastloopt worden ze gelukkig snel gered door een stoere vent, die daarna met open armen ontvangen wordt. Maar zijn de bedoelingen van deze sympathieke redder in nood wel zo goedaardig?

Op de prachtige lokatie bij de Dorkwerdersluis werd het stuk voor het laatst op het water gebracht. Er is een integraal opgenomen DVD gemaakt van de voorstelling (voorjaar 2010); inclusief vele foto's.  De kosten zijn €10 . Bestellen kan via: info@waark.nl

 

Looptijd

Datum van première: 16 maart 2010
Slotvoorstelling gespeeld op: 03 juli 2010

Foto's van de voorstelling

Aanvullende informatie

Gré van der Veen heeft de tragikomedie Way Upstream van Alan Ayckbourn naar het Gronings bewerkt. Jack Nieborg - bekend van het Shakespearetheater in Diever - drukt er als regisseur zijn geheel eigen stempel op en dat belooft een waar theateravontuur: er wordt een constructie gebouwd van twee dekschuiten en pontons die als het ware een haven vormen voor het jachtje waarop de voorstelling speelt. Het publiek kijkt vanaf de dekschuiten naar het gestuntel van de personages die voor het eerst in hun leven een bootje besturen, maar als het jachtje gaat varen, gaat ook de 'haven' varen en zo beleeft u letterlijk alle commotie mee.