De Menalda vetes

, foto: Foto: Karel Zwaneveld
Alt foto: Karel Zwaneveld

Op vrijdag 29 september 2017 ging de nieuwste WAARKproductie in première: ‘De Menalda vetes’, met als ondertitel: ‘Oet de kronieken van ’t klooster Bloemhof’. 
Het stuk werd geschreven door Jan Veldman ( o.a. Uut de Hoogte) en is geregisseerd door Albert Secuur (NNT, PeerGrouP,...

speellijst lees meer

Ik goa noar Tahiti

Alt foto: Henk Veenstra
Alt foto: Henk Veenstra

In het kader van het Werkmanjaar 2015 brengt Theatergroep Waark ‘Ik goa noar Tahiti’. Een voorstelling over de dramatische laatste dagen van de Groningse kunstenaar, drukker en dichter Hendrik Nicolaas Werkman. Zeventig jaar geleden, drie dagen voor de bevrijding van Groningen, werd Werkman, samen met negen...

lees meer
Slotvoorstelling gespeeld op: 06 november 2016

De Nije Man

Alt foto: Jan Willem van Vliet
Alt foto: Henk Veenstra

De Nije Man schetst de tragische geschiedenis van Berend Bepol, eigenaar van een scheepswerf aan het Damsterdiep te Wirdum, begin vorige eeuw. In deze bewerking van het boek van Thomas Rosenboom wordt het verhaal verteld door de kapper, aan de hand van toneelscènes, filmbeelden en muziek.

De parmantige Bepol heeft...

lees meer
Slotvoorstelling gespeeld op: 13 december 2014

Haardloper Huzengoa

Alt foto: Waark
Alt foto: Jack Nieborg

Theatergroep WAARK speelde in de periode 2012 - 2013 de theatervoorstelling "Haardloper Huzengoa" Het is het verhaal van Louwe Huizenga, die in het begin van de vorige eeuw vriend en vijand versteld deed staan van zijn ongelooflijke loopprestaties.

Drie jaar lang won Louwe Huizenga alle wedstrijden waar hij aan...

lees meer
Slotvoorstelling gespeeld op: 15 december 2013

tWotterop

Alt foto: Waark
Alt foto: Waark

De zeer succesvolle productie tWotterop (23 voorstellingen)  werd voor de laatste keer op 3 juli 2010 gespeeld. De locaties waren: op het Reitdiep bij Elektra (Oldehove), het Schildmeer en het Reitdiep in de stad Groningen.

tWotterop! was niet zomaar een voorstelling, het is een waar avontuur! Het...

lees meer
Slotvoorstelling gespeeld op: 03 juli 2010