Het gas wordt duur betaald

In september 2019 gaat de nieuwe voorstelling van WAARK in première. Een bijzondere voorstelling over de actuele situatie in onze provincie, over het onderwerp dat alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de akelige gevolgen.  Ach nee, niet over het gas, over de mensen die leven op dit gas.

Planning
Januari 2019 - audities
Maart 2019 - start repetities
September 2019 - première
September 2019 - Maart 2020: toernee

Met een requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen.
Het idee is gebaseerd op de beroemde ‘stormnachtscène’ uit Herman Heijermans’ ‘Op hoop van zegen’. - In deze scène vertelt een aantal vissersvrouwen over het leed dat de zee in hun levens heeft aangericht -.
De teksten voor het nieuwe stuk komen grotendeels uit opgenomen gesprekken met de bewoners en betrokkenen uit het gaswinningsgebied.

Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur regisseert de voorstelling. Het stuk wordt gespeeld door acht acteurs/actrices waarvan er vier meespeelden in de allereerste WAARK voorstelling in 1973.

De tekst wordt geschreven door acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders (voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam) en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit uit Garnwerd.  Jan Meiborg (uit Groningen) is al bezig met de composities en zal de zangrepetities begeleiden.

Interesse om mee te doen? Let op de media, volg ons op facebook of hou deze website in de gaten!

Deel deze pagina: