Voor de voorstelling Bevings die vanaf september 2019 langs verschillende theaters in Groningen en Drenthe toert, is theatergroep WAARK op zoek naar spelers. Ben jij een ervaren speler en heb je ervaring in/met muziektheater? Dan zijn we op zoek naar jou!

We zoeken:

- spelers voor mannen- en vrouwenrollen
- leeftijd 16+ jaar
- ervaring in (muziek)theater
- ervaring met teksttoneel
- muzikale talenten (zang, bespelen instrument) is een pré.

Vind jij dat je op muzikaal gebied veel verder bent dan het acteren? Schroom niet en meld je aan!

De voorstelling: Bevings
Bevings is een bijzondere voorstelling over de actuele situatie in onze provincie, over het onderwerp dat alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de akelige gevolgen.  Ach nee, niet over het gas, over de mensen die leven op dit gas.
Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen.

Makers
Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur regisseert de voorstelling. Het stuk wordt gespeeld door acht acteurs/actrices waarvan er enkele meespeelden in de allereerste WAARK voorstelling in 1973.
De tekst wordt geschreven door acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders (voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam) en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit.  Jan Meiborg is al bezig met de composities en zal de zangrepetities begeleiden.

Audities
De audities zijn op 19 april vanaf 14.00 uur in Groningen, de exacte locatie laten we je na aanmelding weten.
Na aanmelding ontvang je twee tekststukjes om voor te bereiden. Daarnaast mag je een liedje naar keuze instuderen. Speel je een instrument? Neem dit mee.

Je wordt uitgenodigd voor een auditie van 1 uur. De audities worden in groepjes van 4 personen afgenomen.  Kun je de 19de absoluut niet en wil je toch graag auditeren? Geef dit aan bij je aanmelding.

MELD JE AAN VIA DEZE LINK

Repetities en voorstellingsdagen
De repetitieperiode van Bevings is vanaf 20/21 april tot en met 29/30 juni, ieder weekend.
Vanaf midden augustus hebben we een ‘zomerstop’ in verband met de vakanties.
De voorstelling speelt vanaf 26 september voornamelijk op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag in theaters in Groningen en Drenthe.

Deel deze pagina: