Zaterdag 19 maart is weer de Dag van de Grunneger Toal, in de Groninger Archieven. WAARK geeft twee keer een optreden ter promotie van de theatervoorstelling 'Ik goa noar Tahiti' en de voorstelling in wording: 'De Menalda Vetes'.
Locatie: Istanazaal (gebouw Cascadeplein 10).

Tijden: 12.00 - 12.45 uur en 14.00 - 14.45 uur.

Met ‘De Menalda Vetes' schreef Jan Veldman een tekst over spannende gebeurtenissen in 13e-eeuws Groningen, bewaard gebleven in de Kronieken van de beroemde abt Emo, onder meer stichter van het mannenklooster Bloemhof bij Wittewierum.
Het verhaal begint met een ongelukkig huwelijk, waarbij de mooie Ida de brute Ebbo ontvlucht en – met hulp van haar familie – met een nieuwe man trouwt. Ebbo en zijn familie zinnen op wraak en ontvoeren Ida en haar nieuwe man. Als tegenactie ontvoert Ida’s familie een familielid van de Menalda’s, en zo ontstaat een treurige vete die voor alle betrokkenen uit de hand loopt.
Vier acteurs vertellen door middel van persoonlijke statements, liedjes en natuurlijk gespeelde scène’s het verhaal, waarin ze diverse rollen aannemen.
Tijdens de Dag van de Grunneger Toal zal Jan Veldman door middel van een filmpje ons wat meer uit de doeken doen over het project.

Daarnaast speelt WAARK twee scène’s uit de lopende voorstelling ‘Ik goa noar Tahiti’, over leven en werk van de Groningse kunstenaar H.N. Werkman. Regie: Ben Smit.

Deel deze pagina: