Op 15 januari 2019 overhandigde WAARK-voorzitter Rineke Klijnsma, gezamenlijk met Riemke Bakker, het offiële WAARK-archief aan de Groninger Archieven.
Bijna 50 jaar (sinds 1973) Groningstalige toneelgeschiedenis is nu veilig opgeborgen (en op termijn voor iedereen te raadplegen) in de Groninger Archieven.
WAARK-speelster Riemke Bakker vatte een aantal jaren geleden het plan op om het archief te ordenen en in bewaring te geven, aangezien het van plek naar plek zwierf en daardoor een stuk mooie Groninger geschiedenis dreigde te verdwijnen.
Ze deed dit samen met Jopie Dijkstra en Janneke Geertsema, WAARK-speelsters van het eerste uur. Bij het verzamelen van alle spullen bleek dat Jopie Dijkstra ook nog hele mooie plakboeken had bijgehouden van de eerste jaren van WAARK. "Ik ben blij dat alles nu een goede plek heeft gekregen", aldus voorzitter Rineke Klijnsma, die aan het eind ook nog een handje meehielp met het ordenen van het materiaal.

op de foto’s:
1. Riemke Bakker met het complete archief op de kar
2. ondertekening van de overeenkomst met de Groninger Archieven (vlnr: Riemke Bakker, Rineke Klijnsma (vz. WAARK) en Margreet Visch (Groninger Archieven)
3 en 4: foto’s van de plakboeken van Jopie Dijkstra (uit begin jaren ’70)

Deel deze pagina: